Gå til hovedindhold

5 gode grunde til at flytte i almen bolig

1 alm bolig 600_150

5 gode grunde til at flytte i almen bolig

Er du på udkig efter en billig lejlighed? Vil du gerne have en rimelig husleje og slippe for vedligeholdelse? Så er en almen bolig måske noget for dig.

Hos DanmarkBolig.dk har vi samlet fem gode grunde til at flytte i en almen bolig til dig, der er på udkig efter en lejebolig, og som vil kende fordelene ved en almen bolig.

1. Du slipper for at bekymre dig om vedligeholdelse af din bolig

I en almen bolig skal du ikke selv have penge op af lommen, hvis toilettet går i stykker, vandhanen drypper, eller der opstår andre problemer i boligen. Når du lejer en almen bolig, er det nemlig boligorganisationen, der står for alt det praktiske i og omkring din bolig. Derfor kan du tage det roligt, hvis uheldet er ude. Hvis noget går i stykker, skal du blot melde det til boligorganisationen, og så bliver det ordnet - uden at du skal betale regningen.

2. Du er sikret en rimelig husleje

Du er sikret en retfærdig husleje, når du lejer en almen bolig. Boligorganisationerne er non-profit, hvilket betyder, at de ikke tjener på at udleje boligerne. Din husleje går udelukkende til at dække driften og vedligeholdelsen af lejeboligerne og fællesarealerne i din boligorganisation, og derfor vil huslejen være sat så lavt som muligt. Som lejer af en almen bolig har du også mulighed for at søge om boligstøtte i din kommune, hvis du har brug for det.

3. Der er et stærkt socialt fællesskab i boligorganisationerne

Som beboer i en almen bolig bor du tæt på andre mennesker. Det skaber både tryghed og gode rammer for fællesskab med mulighed for at møde mange mennesker. Er du en børnefamilie, kan der være gode legemuligheder og nye legekammerater lige rundt om hjørnet. Boformen tilbyder nemlig ofte udendørs fællesarealer med legepladser, borde og bænke og lokaler til fællesarrangementer. Der findes også ofte strikkeklubber, kaffeklubber og lignende tilbud, du som lejer kan melde dig ind i og nyde godt af.

4. Du får indflydelse på egne boligforhold

Når du bor i almen bolig, har du indflydelse på dine boligforhold. Du er for eksempel med til at bestemme, hvad huslejen skal bruges på, og hvilken husorden der skal gælde. Det har du, fordi der er beboerdemokrati i almene boligorganisationer. Almene boligorganisationer arbejder nemlig efter love og regler vedtaget i Folketinget, som fastslår, at beboerne bestemmer over egne boligforhold.

Du har også råderet over din almene bolig. Det betyder, at du kan sætte dit eget præg på den, præcis som hvis du ejede en ejerlejlighed eller andelsbolig. Boligorganisationen skal bare godkende de forbedringer, du vil lave, inden du går i gang. Du kan desuden søge om at få økonomisk godtgørelse, når du flytter ud af boligen, afhængigt af hvilken type forbedringer du har lavet.

5. Du kan finde en bolig, der passer til dine behov

Vi har alle forskellige krav og ønsker til en bolig. Derfor findes der   mange forskellige typer af almene boliger, som sikrer, at du kan finde en bolig, der passer til dine behov.

Er du en børnefamilie med ønske om god plads til hyggelige stunder, så er en almen familiebolig måske lige noget for jer. Er du ung og vil finde en bolig, hvor du kan studere og have venner på besøg, så skal du måske på jagt efter en almen ungdomsbolig. Eller er du ældre eller pensionist på jagt efter en bolig med mindre plads og mindre vedligehold? Så kan en almen ældrebolig eller et seniorbofællesskab være lige den løsning, du er på udkig efter.

Uanset dit behov, så er der en almen bolig til dig. Almene boliger findes både som lejligheder, rækkehuse, parcelhuse og enkeltværelser.

På DanmarkBolig.dk's boligportal kan du få overblik over alle almene boliger i Danmark og finde en lejebolig, der passer dig og dine behov: https://www.danmarkbolig.dk/da/#/