Gå til hovedindhold

Søgetips

På DanmarkBolig.dk har du mulighed for at finde din nye lejebolig. Her kan du søge blandt flere end 560.000 almene boliger i hele landet, og du kan både finde lejligheder, værelser, rækkehuse og huse til leje.

Vi har samlet alle boligopslag fra landets forskellige boligorganisationer, så du undgår at skulle besøge alle boligorganisationernes hjemmesider, men kan hurtigt og effektivt finde den lejelejlighed, det rækkehus eller en anden boligtype, du drømmer om, og hermed blive ledt til den relevante boligorganisation.

Opret en personlig søgeprofil

Er du boligsøgende, er det en god idé at oprette din egen søgeprofil, så din boligsøgning tager udgangspunkt i dine personlige behov og ønsker. Med en søgeprofil på DanmarkBolig.dk kan du gemme relevante boligopslag og gemme de boligsøgninger, du har tilpasset dine behov i forhold til område, pris, m2 og særlige ønsker. Så kan du også nemt og hurtigt genoptage din søgning og holde dig opdateret om nye, relevante, ledige boliger.

Opret din personlige søgeprofil her. 

Brug filtrene til at tilpasse din søgning

Du kan tilpasse din søgning til dine egne behov og ønsker ved at klikke en lang række søgefiltre til og fra.

Du kan fx søge på, om boligen er ledig eller på vej til at blive ledig. Du kan søge efter lejeboliger med ret til at holde husdyr og endda udspecificere det til kat, hund eller mindre dyr. Du kan også søge efter boligområder og præcisere dine behov til fx et hus i København med fællesvaskeri og med max 5 minutter til offentlig transport.

Du kan filtrere din søgning på mange forskellige måder, alt efter om du leder efter en lejebolig til din familie, hvis du lige er blevet single efter en skilsmisse, eller hvis du har et handicap eller andre særlige behov. Du kan også søge på afstand til offentlig transport, hvis du pendler til og fra din bolig.

Vær opmærksom på, at jo flere søgekriterier du klikker på din boligsøgning, jo færre boliger vil der dukke op i dit resultat. Så hvis der ikke dukker nok boliger op i din søgning, kan du prøve at vælge nogle af kriterierne fra, og så skulle der gerne dukke flere boliger op.

Søg handicapegnet bolig

Har du brug for at leje en handicapvenlig bolig, er det rart at kunne sortere de ufremkommelige boliger fra med det samme, så du kun får præsenteret lejeboliger, der passer til dine behov.

Når du har indstillet søgemaskinen i forhold til det område, boligtype, pris, størrelse og antal rum, du ønsker for din bolig, kan du sortere boligresultaterne yderligere. Under fanebladet 'Handicapvenlighed' finder du boligens handicapregistrering.

Handicapregistreringen tager udgangspunkt i tre forskellige standard-scenarier:

  • du anvender kørestol
  • du har et gang-, arm- eller håndhandicap
  • du har et synshandicap

Du kan filtrere din boligsøgning på de tre standard-scenarier eller oprette din egen tilgængelighedsprofil under Min side, som din boligsøgning kan tage udgangspunkt i.

Opret din personlige søgeprofil her.

Spring ventelisterne over

Nogle kommuner og boligorganisationer har valgt at indføre fleksibel udlejning, som betyder, at du som boligsøgende kan komme foran i køen, hvis du opfylder nogle særlige kriterier. Det kan være, hvis du fx er ramt af skilsmisse, er under uddannelse, er pendler, har børn, er senior, har et handicap eller andet.

Læs mere under fleksibel udlejning, og se om du kan komme foran i køen.