Gå til hovedindhold

Brug for handicapegnet bolig?

Har du brug for en handicapvenlig bolig, er det rart at kunne sortere de ufremkommelige boliger fra med det samme, så du kun får præsenteret boliger, der passer til dine behov.

Når du har indstillet søgemaskinen i forhold til det område, boligtype, pris, størrelse og antal rum, du ønsker for din bolig, kan du sortere boligresultaterne yderligere. Under fanebladet 'Handicapvenlighed' finder du boligens handicapregistrering.

Handicapregistreringen tager udgangspunkt i tre forskellige standard-scenarier:

  • du anvender kørestol
  • du har et gang-, arm- eller håndhandicap
  • du har et synshandicap

Du kan filtrere din boligsøgning på de tre standard-scenarier eller du kan oprette din egen tilgængelighedsprofil under Min side, som din boligsøgning kan tage udgangspunkt i.

Opret din personlige søgeprofil med tilhørende tilgængelighedsprofil her.

Få henvist en bolig af kommunen

Søger du en handicapegnet bolig, har du måske fortrinsret til en gruppe af boliger i den kommune, du ønsker at bo i. Ældre og personer med handicap har fortrinsret til bestemte ældre- og handicapegnede lejeboliger, og det er som hovedregel kommunen, der anviser boligerne ud fra en vurdering af ansøgernes behov.

Det kan derfor være en god idé, at du henvender dig til kommunen, hvis du ønsker at komme i betragtning til en handicapegnet bolig.

Opret din egen søgeprofil

Er du boligsøgende, er det en god idé at oprette din egen søgeprofil, så din boligsøgning tager udgangspunkt i dine personlige behov og ønsker. Med en søgeprofil på DanmarkBolig.dk kan du gemme relevante boligannoncer boligopslag og gemme boligsøgninger, så du nemt og hurtigt kan genoptage din søgning og holde dig opdateret om nye, relevante, ledige boliger.

Opret din personlige søgeprofil her.