Gå til hovedindhold

Børnevenlig lejebolig

 2 bornevenlig - lille

Leder du efter en børnevenlig lejebolig? Overvej, om en almen bolig er noget for din familie

At finde den helt rigtige bolig til sin familie er vigtigt, og der er som regel mange ønsker, der skal være opfyldt. Har du brug for, at boligen er børnevenlig og kan rumme familiens hyggelige stunder? Og ønsker du økonomisk tryghed gennem en billig husleje, så hverdagen kan hænge sammen? Så er en almen bolig måske noget for dig og din familie.

Hos DanmarkBolig.dk har vi samlet et overblik over nogle af fordelene ved at vælge en almen familiebolig.

1. Du er altid sikret en rimelig husleje i en almen bolig

At have en husleje, der æder hele budgettet op, er ikke en holdbar løsning - slet ikke, når man er en børnefamilie. Men i en almen lejebolig får du økonomisk tryghed, fordi du vil være sikret en rimelig husleje. Huslejen går nemlig kun til at dække udgifter i forbindelse med drift og vedligeholdelse af lejeboligerne og fællesarealerne i boligorganisationen. Det er muligt, fordi de almene boligorganisationer er non-profit og ikke tjener penge på at udleje boligerne. Desuden har du også som lejer af en almen bolig mulighed for at søge boligstøtte.

2. Der er plads til leg og nye venner i boligorganisationerne

For mange børnefamilier er det vigtigt at have gode muligheder for, at børnene kan komme ud og lege og møde nye legekammerater. De fleste almene boligorganisationer har gode rammer - både udendørs og indendørs - til sociale fællesskaber, og der er mange muligheder for, at både børn og forældre kan få nye venner og bekendte. I mange boligafdelinger kan I finde udendørs fællesarealer med legepladser, borde og bænke til sommerens hyggelige arrangementer.

3. Du kan finde en børnevenlig lejebolig, der passer lige præcis til din familie

Når du og din familie skal finde en lejebolig, er der mange behov og ønsker, man som forælder skal tage højde for. Skal dine børn have hvert sit værelse, eller skal der være et rum, hvor hele familien kan være samlet? Der er omkring 500.000 almene familieboliger til leje i Danmark, og de findes både som lejligheder, rækkehuse og parcelhuse. Det giver dig og din familie rig mulighed for at finde netop den børnevenlige lejebolig, der passer til jeres ønsker og behov.

4. Du skal ikke bekymre dig om vedligehold af din almene bolig

Det kan være enormt frustrerende, hvis toilettet går i stykker, eller hvis bruseren ikke virker - især i en travl hverdag med børn. Og udsigten til at betale regningerne kan være uoverskuelig. I en almen bolig undgår du bekymringerne, fordi boligorganisationen står for alt det praktiske i og omkring din bolig, samtidig med at du slipper for at betale regningen. Hvis noget går i stykker, skal du bare melde det til boligorganisationen, og så bliver det fikset.

5. Som børnefamilie kan I komme foran i køen til en almen bolig

Når man er børnefamilie eller ramt af skilsmisse, kan det haste med at finde en ny lejebolig.  Derfor er der i nogle kommuner og boligorganisationer fleksibel udlejning. Fleksibel udlejning betyder, at I som børnefamilie eller nylig skilsmisseramt familie kan komme foran på ventelisten til en almen bolig ud fra en række fastlagte fleksible kriterier.

Det kan altså være en god ide at undersøge, om der er en aftale om fleksibel udlejning i den kommune, du ønsker at bo i, og om du opfylder kriterierne. Nogle boligorganisationer giver også fortrinsret på større, familievenlige boliger.

På DanmarkBolig.dk kan du læse mere om børnevenlige almene boliger og fleksibel udlejning, og du kan starte jagten på en almen lejebolig til familien med det samme: https://www.danmarkbolig.dk/da/#/